ASonic ultrazvučne kade

ultrazvučno čišćenjeKako ultrazvuk čisti

Kako ultrazvuk čisti

Ultrazvučno čišćenje sa procesom zvanim kavitacija može zvučati kao jako komplicirana metoda čišćenja. Ali kad jednom shvatite postupak, zapravo je prilično jednostavan. Ultrazvučno čišćenje brza je i učinkovita metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodanih koncentrata za čišćenje prodire duboko u pore bilo kojeg predmeta.

Omogućuje temeljito čišćenje predmeta kroz ultrazvučne valove. Ova metoda čišćenja jedan je od najnovijih i najučinkovitijih načina uklanjanja prljavštine s različitih vrsta predmeta. Ultrazvučna metoda čišćenja temelji se na učinku kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces brzog stvaranja i rasipanja mikro mjehurića u tekućem okruženju. Učinak se događa kada ultrazvučni valovi prolaze kroz tekućinu. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, najčešće korišten od 28 do 100 kHz) generira izmjenične valove visokog i niskog tlaka koji stvaraju sitne mjehuriće. Počinju rasti od mikroskopske veličine u fazi niskog tlaka dok se ne stisnu, a nakon toga implodiraju u fazi visokog tlaka.

Molekule u tekućini se sudaraju oslobađajući ogromnu količinu energije, koja i povećava lokalnu temperaturu stvarajući visokoenergetski tok usmjeren na površinu predmeta. Mjehurići imaju ogromnu ciljanu energiju, a njihovo oslobađanje čisti prljavštinu s površine predmeta koje čistite.

Proces kavitacije temelj je ultrazvučnog čišćenja.

Emisija ultrazvučnih valova kroz tekućinu radi kavitaciju – stvaranje mikroskopskih mjehurića u tekućini. Kada ovi mjehurići udare u površinu predmeta, implodiraju oslobađajući energiju koja makne nečistoće od površine predmeta. Mali mjehurići omogućuju im prodiranje u pukotine, rupe, pore, perforacije i valove do kojih je teško doći ručnim čišćenjem.

Kavitacija uklanja sve prašine, prljavštine, ulja, pigmenta, hrđe, masti, algi, gljivica, bakterija, voska i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnoj kadi su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo otopinu destilirane vode i posebno formulirane koncentrate za čišćenje u ultrazvučnim kadama.

Korištenje ultrazvučne kade je jednostavno.

Stavite predmete za čišćenje u košaru i pažljivo stavite u ultrazvučnu kadu. Napunite spremnik vodom (destiliranom ako čistite medicinsku opremu) i dodajte koncentrat za čišćenje. Nastavite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grijač. Kad tekućina u spremniku dosegne zadanu temperaturu, grijač će se isključiti. Podesite ultrazvučni timer u skladu sa zahtjevima postupka čišćenja, ovisno o vrsti i stupnju zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kad se čišćenje završi, pričekajte da se tekućina ohladi, i zatim pažljivo uklonite košaru s predmetima. Predmete isperite čistom vodom. Ispustite zaprljanu tekućinu za čišćenje iz ultrazvučne kade. Mekom krpom obrišite spremnik.

Nastavkom korištenja web stranice pristajete na upotrebu kolačića. više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "Dopusti kolačiće", tako da imate najbolje korisničko iskustvo. Možete nastaviti koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili klikom na "Prihvati" da biste pristali na kolačiće. Saznajte više o upotrebi kolačića i blokiranju kolačića na ovoj web stranici POLITIKA PRIVATNOSTI.

Zapri